Runaway – Alexa

1. Cel mai incitant moment din Runaway.

 Hmm, depinde ce înțelegi prin incitant. Dacă e vorba de inedit și aventură m-aș referi la cele 2000 de trepte pe care le-am coborât, pe stânci până la mare. Iar dacă te referi la momentul cel mai surprinzător, când toate s-au legat perfect, pentru mine cel puțin, într-o zi, atunci m-aș gândi la ziua în care, dimneața ne-am trezit din cort, la baza lopeții unui buldozer.

În ziua aia am avut o baftă nebună la autostop. Îmi amintesc cum mergeam pe drumul de munte, plin de serpentine gândindu-ne cum nu o să ne ia nimeni de acolo la ora aia, și dintr-o dată, de după o curbă a apărut o dubiță cu remorcă, și Alex coborând de lângă șofer ne-a invitat să urcăm. Drumul acela a fost foarte foarte fain. Eram vreo 5-6 persoane în spate, în remorcă, noi si bagajele, și strigam de plăcere la fiecare cotitură. Nici șoferul nu era foarte întreg la minte, să ne ia pe atâția, și am aflat apoi, ca de fapt el era șeful șantierului unde dormisem în noaptea precedentă, lângă escavator.

Și mai amuzant a fost când, după ce am coborât din mașină aceasta, după încă cațiva km pe jos, o altă dubiță a oprit și același Alex a coborât de lângă șofer. Deschizând ușa de la spatele dubiței, am rămas surprinși să vedem, că într-un container, din întuneric zâmbindu-ne fețele altor 4 persoane din grup. Așa încât, ne-am îngrămădit, 7 persoane în acel portbagaj, gata gata să rămânem fără aer. Ce nu face omul pentru câțiva kilometrii de mers “comod”. Domnul acesta, ne-a oprit la o cafenea și fiind dimineață ne-a  făcut la toți cinste cu o cafea, iar apoi ne-a lăsat în orașul destinație, lângă un supermarket.

Împreună cu Roxana, partenera mea de drum, și cu Alex, am reușit să prindem apoi mașină dupa mașină, până în Porto Fino – cel mai exclusivist loc din zonă – cu plaja fină, apa limpede și băuturi scumpe (Alex a testat pe pielea lui). Un final perfect pentru o zi cu multe surprize plăcute. Da, la finalul zilei am înoptat într-un camping – unde după 4 zile am făcut în sfârșit dus cu apă caldă. :)

2. Culinar vorbind – cel mai interesant…

 Ahh, vă gandiți probabil la porția de gniochi cu pesto și parmezan. Dar nu, nu asta mi s-a părut cel mai interesant. Cel mai interesant a fost să văd cât de bine putem  mânca la drum: salată caprese (roșii, mozarela și busuioc), servită pe prispa unei case într-unul din cele mai pitorești orașele din Cinqueterre; sau file de ton cu branză brie și măsline verzi servite pe plajă. Un adevarat deliciu, încât, deși am fost mereu pe fuga și mereu pe drum, m-am bucurat de deliciile italiene și pot spune că am mâncat sănătos. :)

Alexa - Peripatanie (1)

Alexa - Peripatanie (2)

 

Recent Posts

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *